A Balatoni Halfesztivál kiegészítő programajánlata: 2013. október 11. – október 13.

Az első ízben szervezett Balatoni Halfesztivál programkínálata Siófok főterén és az ott elhelyezett színpadon kerül megrendezésre. Fellép többek között a Budapest Bár, a Kowalsky meg a Vega és a Bergendy Zenekar is.

A Fő téren felállított Rendezvénysátorban további programokkal is várják a szervezők, az érdeklődőket.

Ízelítő a Fő téri Rendezvénysátor programajánlatából:

2013. október 11. – péntek:

14:00 órától profik számára megrendezett kreatív gasztronómiai verseny veszi kezdetét, ahol a zsűrizés és az eredményhirdetés nyilvános lesz

2013. október 12. – szombat:

09:30 – 17:00 óra között gyermekek számára szervezett kézműves foglalkozás lesz. Természetesen a foglalkozás keretein belül is minden a halak körül fog forogni.

10:00 órától a Lábita Szinház előadását tekinthetik meg a gyermekek, Csernik Szende, székely mesemondó jóvoltából

A fesztivál ideje alatt a Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. folyamatosan bemutatókat és az ízletes fogásokból való falatozási lehetőséget is biztosít a látogatók számára. A Fő téren továbbá megtekinthető a hagyományos halászati eszközök kiállítása is, esténként pedig élőzenével szórakoztatják a nagyérdemű közönséget.

A Fő tér környékén is pezsegni fog az élet a Halfesztivál ideje alatt. 2013. október 11. és 2013. október 13. között ugyanis kirakodó vásárok lés kézművesek várják a látogatókat, továbbá október 13-án (vasárnap) halászléfőző verseny is megrendezésre kerül a helyi egyesületek részvételével.

A BRTK Könyvtár olvasótermében a halakkal kapcsolatos tematikus témájú könyvkiállítás is megtekinthető. A kiállításon az érdeklődők megismerkedhetnek a balatoni halászat érdekességeivel, valamint történetével.