Balatoni sétahajózás, siófoki indulással

A Balaton immáron évtizedek óta nyújt lehetőséget a tó mellé érkező látogatóknak arra, hogy ne csak a szárazföldi látványosságokat tekinthessék meg, illetve ne csak fürödjenek a magyar tengerben, hanem be is hajózhassák azt, ha úgy tartja kedvük, akár keresztbe-hosszába. Mivel Magyarországnak tengerpartja nincs, így a legtöbb hazai és gyakran külföldi turista számára is egyértelműen a sétahajózás jelenti a legnagyobb élményt, amire természetesen Siófokra látogatva is rengeteg lehetőség adódik, sőt a Balatoni Hajózási Zrt. gyakran nagyszerű kedvezményeket is nyújt a kérdéses kikapcsolódás szerelmeseinek, így például gyermekcsoportoknak minden esetben.

Mivel a legtöbb gyermeknek általában nincs lehetősége hajózásra, ezért egyedül vagy iskolai, netán egyéb kirándulócsoportokban is biztosan hatalmas örömüket lelik abban, hogy hajóra ülhetnek és így fedezhetik fel a magyar tengert. Egy átlagos hajókirándulás során nem csak a kifutás és a kikötés pillanatait élhetik át testközelből, hanem a matrózok és a kapitány mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek, de a szemfülesebbek még a hajó működését és tanulmányozhatják. A sétahajó-utak során megismerhetik a Balaton jellegzetességeit is, kezdve a sajátos élővilággal, a partok domborzati formáival, egyszóval nem csak szórakoztató, hanem tanulságos túra vár még a legkisebbekre is.

Gyermekcsoportok számára ráadásul siófoki indulással kedvezményt is nyújt a Balatoni Hajózási Zrt., amelynek keretein belül egészen október 6-ig, legalább 30 fő részvételével egy 1 óráig tartó vízi élményben lehet részük a kicsiknek. A kedvezményes siófoki hajókirándulás az előre bejegyzett időpontokon túl külön és előzetes egyeztetés alapján más időpontokban is elérhető az iskolai csoportok számára.