Balogh József zongoraestje Siófokon

Ismét különleges élményekkel gazdagodhatnak a zenekedvelő siófoki programok kedvelői, hiszen hamarosan a városba látogat Balogh József, a kortárs zeneművészet egyik legismertebb virtuóz zongoristája, hogy egy fergeteges koncertet adjon az egybegyűltek számára.

Az eseményre Lakner Tamás moderálásában március 31-én kerül sor a Filharmónia Magyarország beavató koncertsorozatának részeként a Kálmán Imre Kulturális Központban. Az eseményen ismert magyar és külföldi zongoraművek és klasszikus darabok egész sorát élvezhetik majd az egybegyűltek, így Liszt Ferenc 2. Magyar Rapszódiájától és Mozart: Török indulójától kezdve Chopin: Cisz-moll keringőjén, és Debussy: A kis elefánt bölcsődalán át Muszorgszkij: Kiscsibék tánca a tojáshéjban című művéig bezárólag.

Balogh József 1979. március 20-án született Budapesten, és zenész család gyermekeként rövid időn belül a kortárs zeneművészet kiemelkedő alakjává vált. Zenei tanulmányait már 4 éves korában, magántanárnál kezdte, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta pályafutását.

Már tanulmányai alatt nagyon sok hazai és nemzetközi versenyek mérettette meg magát, illetve nyert is rangos díjakat, így például 1999-ben a Chopin zongoraverseny első helyezettje lett, de 2000-ben megnyerte a Liszt-Bartók Nemzetközi Zongoraversenyt, két évvel később pedig az Alekszander Tansman Nemzetközi Zenei Verseny nagydíját és különdíját is.

Balogh József a világ három kontinensének több mint húsz országában koncertezett már, rengeteg felvételt készített a Magyar Rádió és Televízió számára, 2005-ben pedig a Magyar Kulturális Minisztériumtól a Fischer Annie ösztöndíjat is kiérdemelte. 2003-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanáraként a fiatal zenészek oktatását szolgálja.