Beszélgetés Csányi Vilmossal és előadás a Z generációnak

Két igazán különleges és egyben érdekes előadáson, illetve eseményen is részt vehetnek azok, akik a siófoki programok kedvelőiként éppen a városban tartózkodnak, hiszen február első hetében a fiatalok és a felnőttek egyaránt belebotolhatnak igazi szellemi táplálékba.

Lássuk elsőként a felnőtt korosztályt, hiszen február 7-én, délután 17 és 18 óra között Siófokra látogat – egészen pontosan a Fő tér 2/A. szám alatt megtalálható BRTK Könyvtár felnőtt részlegére – Csányi Vilmos, a jól ismert Széchenyi-díjas magyar biológus, biokémikus, etológus és egyetemi tanár.

Az este folyamán a moderátori szerepet Bednanics Gábor tölti be, ezáltal vele beszélget majd Csányi Vilmos részben kötött, részben pedig kötetlen témákról. A Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület támogatásával létrejött eseményen így bárki találhat magának friss tudást és szellemi táplálékot egyaránt.

Ezen felül a fiatalabb korosztályt is igazán különleges esemény várja a Siófok, Fő tér 2-es szám alatt megtalálható Kálmán Imre Kulturális Központban, ahol a szervezők egy új sorozatot indítanak el kifejezetten fiatalok részére.

A Z generáció – Életrevalók című eseménysorozat a „beugró a sikeres élethez” alcímet kapta, és kifejezetten a 14-18 éves korosztálynak szól, középpontjában vidám és érdekfeszítő foglalkozásokkal bevállalós fiataloknak.

Az ingyenes foglalkozások során a tinédzserek lehetőséget kapnak kreativitásuk, kommunikációs képességeik és önismeretük fejlesztésére, miközben kiléphetünk a komfortzónából úgy, hogy kipróbált technikákkal könnyebben helyt tudjunk állni az életben felbukkanó valódi szituációkkal.

Az első előadásra 2017. február 10-én, avagy most pénteken 16:30-tól kerülhet sor.