Bognár László szobrászművész kiállítása

A művészet kedvelői igazán különleges eseményen vehetnek részt hamarosan a siófoki programok részeként, lévén a Balaton fővárosába látogat Bognár László, ismert és elismert szobrászművész, hogy legszebb alkotásaiból rendezett kiállítását bárki szabadon megtekinthesse a KIKK emeleti galériájában.

Az esemény 2015. március 30-án, hétfőn veszi kezdetét, délután 5 órai kezdettel, és mindenki számára teljesen ingyenes lesz. A kiállítást Prof. Dr. Görög Mihály tanszékvezető és egyetemi tanár nyitja meg, a megnyitón pedig a Siófoki Művészeti Iskola tanulói is részt vesznek.

Bognár László magyar kortárs szobrászművészként 1954-ben született meg Pápán, aki már gyerekkorától kezdve elválaszthatatlan szenvedélyt ápolt a régi bútorok mellett a szobrokkal is. Ennek megfelelően tanulmányait művészeti iskolákban kezdte és folytatta előbb Pápán és Zalaegerszegen, majd Budapesten.

Első önálló kiállítását már gyermekként megélhette, amire 1968-ban, Pápán került sor. Azóta már több mint 150 egyéni és csoportos kiállításon tekinthették meg munkáit a művészetkedvelők nem csak Magyarországon, hanem külföldön is.

Bognár László alkotásai ma már számtalan nagy és neves épületben, illetve létesítményben megtalálhatók, így munkáival az elmúlt években olyan helyeken találkozhattunk, mint a Magyar Sportmúzeum, a Dante múzeum Ravennában, a kiskőrösi Petőfi Emlékmúzeum, vagy a Római Magyar Akadémia egyes kiállításain, így például Zircen vagy Balatonalmádiban.

Az alkotó műveinek legfőbb alapanyaga a fa, a bronz, ritkább esetben a porcelán, amelyekért több országos és nemzetközi díjat is bezsebelt már.

Bognár László tagja a Magyar Köztársaság Művészeti Alapjának és az Alkotóművészek Országos Egyesületének is, állandó kiállítását pedig Felsőörsön, a Galéria BL-ben tekinthetik meg az érdeklődők.