Csónakázás a föld alatt-tapolcai tavas-barlang

Felejthetetlen élményt nyújtó látvány a tapolcai Tavas-barlang. Egyedülálló látványban lesz része annak, aki a Balaton –felvidéki nemzeti Park egyik kincsét, a tapolcai Tavas-barlangot szeretné megtekinteni csónakkal.

A csónakázás kikapcsolódást nyújt felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt. Ha még nem döntötte el, hogy családjával, baráti társaságával melyik részét fedezzék fel Magyarországnak, akkor itt a kínálkozó lehetőség egy egyedülálló, semmihez nem hasonlítható csónakázáson részt venni. Csónakkal már sokan bejárták a Balatont, de földalatti, barlang csónakázáson nem mindenki vett még részt.

A barlangról elöljáróban annyit, hogy azon a helyen szerettek volna kutat ásni. Ez 1903-ban történt. Így fedezték fel, hogy nem is akármilyen mennyiségű víz van a föld alatt, illetve hogy barlangra bukkantak. 10 év elteltével a közönség számára is megtekinthetővé vált a barlang. Magyarországon ez volt az első olyan barlang, amelyben a világítást már villannyal oldották meg, illetve idegenforgalmi célra használták már a kezdetektől.

A barlangot idegenvezetéssel lehet látogatni, de a csónakázást csak azoknak javasoljuk, akik értenek hozzá, mert kísérőről nem tudunk gondoskodni.

Nem szükséges előre bejelentkezni, mert mindenki az érkezési sorrendben tekintheti meg a barlangot. ha 18 óra után érkeznek a látogatók, nem biztos, hogy még aznap bejutnak a barlangba a várakozási idő miatt, ezért javasoljuk a korábbi érkezést, s az esetleges hosszas várakozásért elnézésüket kérjük előre is.