A Duna mentén sem szenvedünk hiányt a gasztronómiai élvezetekből

Habár Magyarország alapból is bővelkedik a kulináris gasztronómiai élvezetekben, de amennyiben egy igazán változatos élményt szeretnénk átélni, érdemes a Duna mentén keresgélni, hiszen az országokon átívelő óriási folyó számtalan kultúrát érint, ami természetesen meglátszódik a partvonalán kialakult gasztronómiai változatosságon is.

bicikli_utvonalAmennyiben igazi gasztronómiai élvezetekre vágyunk, érdemes például ellátogatni Alsó-Ausztriába, Wachauba, ami messze földön híres kulináris gazdagságáról.

A tartomány azzal vált ismertté elsődlegesen, hogy itt találhatjuk a Duna mentén kialakított világhírű kerékpárút egyik legnehezebb, de mégis legromantikusabb szakaszát, de az ínyenc falatok kedvelői inkább vélhetően a borteraszok miatt emlékszik majd vissza szívesen erre a vidékre, amit a UNESCO hivatalosan is a világörökség részévé nyilvánított.

Bécstől keletre ugyanis a folyó egy különleges természetvédelmi körzeten folyik át, ami a Duna-Auen Természetvédelmi Parknak tekinthető, és ízletes borai garantáltan egy életre szóló élményt jelentenek majd a látogatóknak.

Ha Bécstől nyugatra indulunk, a gasztronómiai élvezetek egy új szintjét fedezhetjük fel, hiszen ez a régió világhírű sárgabarackjáról, amit regionális specialitásként tartanak számon az Európai Unióban.

Alsó-Ausztrában kelet felé haladva a Festechloss Hofba botolhatunk, ami az ország legnagyobb vidéki kastélyának tekinthető. Az ínyencek mindig is imádták ezt a régiót, amit Ausztria éléskamrájának tekinthetünk, a híres marchfeldi spárga otthonának, de mivel különálló bortermelő vidék, ezért ezen a téren is sem okoz majd csalódást számunkra. Alsó-Ausztriában járva érdemes továbbá megkóstolni a halételeket is, hiszen a régióban reneszánszukat élik az édesvízi halak, amelyeket helyi specialitásokként készítenek el nekünk.