Első Balatonszemesi Halfesztivál augusztus 16-augusztus 20

Idén első alkalommal rendezik meg balatonszemesen a Halfesztivált. Bizonyára mindenki tudja, hogy a hal egyik legesészségesebb táplálékunk, mégis sokan a halászleven kívül kevés feldolgozási módját ismerik, vagy használják. Persze most nem a tengeri halakra kell gondolni, vagy az üzletben kapható halkészítményekre. Hanem arra, hogy milyen házias jellegű ételek, fimomságok készíthetőek halakból. Ezért a rendezvény szervezői elsősorban azzal a céllal hívták éltere ezt a fesztivált, hogy erősítsék a halkultúrát a magyar gasztronómiai élteben illetve ösztönözzék a magyarságot a halfogyasztásra.
Ezeken a napokon halból készült különlegességeket lehet fogyasztani, természetesen lesz halászléfőző verseny is, hiszen ez egy Halfesztiválon engedhetetlen. Lesz evőverseny is, illetve gasztro kiállítás, aukció.
Nem maradnak el a zenei szórakoztató programok sem, hiszen olyan neves vendégek lépnek fel mint Wolf Kati, Janicsák Veca.
A fesztivál helyszíne Balatonszemes, a Vigadó melletti szabad strand.
A halak kedvelőinek ott a helye Balatonszemesen, illetve a halételek készítői most megcsillogtathatják tudásukat. Vegyen részt Ön is a Balatonszemesi Halfesztiválon!