Európa legjobb strandfocistái várnak rád a hétvégén Siófokon!

Kedveled a strandfocit, és szeretnél találkozni a sportág európai legjobbjaival? Ebben az esetben ezen a hétvégén is Siófokon lesz a helyed, a szokásosan változatos és színes siófoki programok miatt ugyanis a Balaton fővárosába látogatnak Európa legjobb strandfocistái.

Az esemény több okból kifolyólag is kiemelkedően fontos, de leginkább azért, mert a Magyar Strandlabdarúgó szakág történelmének legfontosabb időszaka előtt áll, hiszen ebben a hónapban a hazai sportág szó szerint is az elit kategóriába kerülhet, egy olyan ligába, ahol a magyar csapat Európa legjobbjaival mérheti össze tudását. Ennek a jeles sporteseményben pedig Siófok ad otthont, és ehhez változatos siófoki programok is társulnak azok számára, akik érdeklődnek a strandfoci iránt.

Augusztus 1-jén és 2-án egyszer már megrendezésre került a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga döntője, és immáron egymást követő harmadik alkalommal az a Goldwin Pluss Bodon FC lett az aranyérmes, aki májusban az Európai Bajnokok Ligájának hatodik helyezettje volt. A bajnoki finálét már akkor kiemelkedően különlegessé varázsolta, hogy mind az ESC Puebla Gyöngyös, mind a Goldwin Pluss Bodon FC színeiben hat olyan külföldi játékos lépett pályára, akik minden túlzás nélkül a világ legjobb strandfocistáinak tekinthetők.

Az események azonban most hétvégén tovább folytatódnak, így augusztus 8-a és 10-e között összesen 12 ország nemzeti válogatottja érkezik Siófokra azért, hogy összemérjék tudásukat az Euro Beach Soccer League 2014 Siófok keretein belül. Ennek köszönhetően a legjobb német, angol, portugál és olasz strandfocisták lépnek pályára eme színes hétvégi siófoki program keretein belül azért, hogy csapatukat bejuttathassák az EB döntője.

A meccsek két csoportra – A és B – lesznek felosztva, és az utóbbiban küzdő magyar válogatottnak is nagy esélye van arra, hogy a jelenlegi Európa-ranglistán 11. helyezettként bejuthassanak a döntőbe. A hazai válogatott számára azonban ez még nem minden, hiszen dupla tétben játszanak, amennyiben ugyanis szereplésük eredményes lesz, garantáltan részt vehetnek majd a 2015-ös első Európai Olimpiai Játékokon, illetve a 2015-ös világbajnokságon.

Aki tehát szeretne részese lenni a színes siófoki programoknak, és találkozni Európa legjobb strandfocistáival, látogasson el a magyar tenger fővárosába.