Fekete áfonya, ha egy igazi csodaszert keresünk

A fekete áfonya egy mindenki által ismert cserjeféle, amelynek bogyós, lilás termését mégis nagyon kevesen fogyasztják, mert egyrészt rendkívül nehezen beszerezhető, másrészt pedig rendkívül drága.

Érdemes éppen emiatt otthonunkban tartani egy kis cserjét, hiszen egy áfonyakúrával bizony rengeteget tehetünk egészségünkért, a kis bogyókban ugyanis annyi antioxidáns és vitamin található, amennyi bármelyik citrusfélével vagy más gyümölccsel képes felvenni a kesztyűt.

Nem csak egészségmegőrző és rákmegelőző hatása miatt fontos azonban rendszeresen fekete áfonyát fogyasztani, hanem számtalan más dolog miatt is, így például ismert antibiotikus tulajdonságának köszönhetően képes kezelni a hasmenéses állapotot, szeszes kivonatával pedig a vastagbélgyulladás tökéletes és természetes orvossága, illetve megelőzője.

fekete áfonya

A fekete áfonya az egyetlen gyógynövény, illetve gyümölcs, ami képes kezelni a farkasvakságot, mivel képes fokozni a szem alkalmazkodóképességét, és javítja a szembevérzések utáni állapotot, a szem ideghártyáinak elváltozásait is, így a cukorbetegek látószervi problémái is ideális választás.

Az áfonyában található mirtillin bizonyítottan javítja az érrendszer rugalmasságát, csökkenti a hajszálerek törékenységét, és akár még a kórosan megváltozott áteresztőképességet is képes helyreállítani. Érelmeszesedés kezelésére hosszan tartó kezeléssel javallják, de visszérgyulladásra, és vérrögképződés megelőzésére is hatékony.

Alkalmazása korlátlan ideig fenntartható. Gyümölcsei mellett leveleiből tea főzhető, amivel csökkenthető a vércukorszint, így cukorbetegek számára az alapkezelés kiegészítésére tökéletes választás.