Fesztiválok Siófok közelében – A balatonkenesei Everness Fesztivál

Siófokra látogatva a csodálatos táj és a Balaton hangulata miatt a turisták többségének bizonyára előbb vagy utóbb olyan érzése támad, hogy nem csak magát a legismertebb Balaton-parti várost, hanem a környező településeket is fel kell fedezni, hiszen megannyi látnivaló és kikapcsolódás vár ránk akkor is, ha így vagy úgy, de felfedezőútra indulunk. Ha szeretnénk ezt a kirándulást egy igencsak emlékezetes programmal is összekötni, akkor érdemes elgondolkozni a Balatonkenesén szeptember 15-én kezdődő Everness Fesztiválon, ami három napon keresztül nyújt otthont a zene, a harmónia és az egészséges élet megszállottjainak.

A három napos fesztiválról nagy általánosságban annyit érdemes tudni, hogy a pozitív gondolkodás otthona, így amennyiben ellátogatunk a balatonkenesei rendezvényre, csak és kizárólag pozitív érzések, élmények, ízek, illatok és dallamok várnak ránk. Az Everness Fesztivál szervezői ugyanis azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy legyen egy hely és egy időpont, amikor a hasonlóan gondolkozó emberek és közösségek is kikapcsolódhatnak, méghozzá jóga, zene, művészet és finom ételek társaságában, hogy itt töltődjenek fel a mindennapok rohanására és új kapcsolatokat építhessenek ki, amelyek így vagy úgy, de segíthetik őket a későbbiekben.

A fesztiválon rengeteg koncert mellett több előadás és olyan különleges programok várnak ránk, amelyek az önmegvalósításhoz vezető útra terelnek minket, illetve megerősítik hitünket ebben az életszemléletben. A balatonkenesei helyszín ráadásul azért is különösen megfelelő, mert Siófokról így egy hajókirándulás vagy egy komolyabb kerékpár- vagy gyalogtúra segítségével is eljuthatunk a fesztiválra, hiszen a helyszínek közötti távolság alig haladja meg a tíz kilométert. Nem is álmodhatnánk ennél jobb lehetőséget ahhoz, hogy a Balaton megismerését összekössük az aktív pihenéssel!