Fesztiválok Siófok közelében – Nyárbúcsúztató Csopakon

Ha Siófokon járunk, egyvalamiben mindig biztosak lehetünk, ez pedig nem más, minthogy bármilyen hosszú időt is töltsünk az egyik legszebb és legismertebb Balaton-parti városban, unatkozni garantáltan soha nem fogunk. Ha meg is unjuk a szokványos nyári programokat, mint amilyen a vízparti élmények, a fürdőzés, a napozás, Siófokon akkor sem tudunk unatkozni, hiszen az eseményprogramok mellett mindig lehetőség van kirándulásra, horgászásra vagy a környék nevezetességeinek megtekintésére. Ha elsődleges célunk, hogy felfedezzük a Siófok környékét, abban az esetben érdemes a közeli helységeket is célba vennünk, így például éppen a Balaton túloldalán fekvő Csopakot, ahol hamarosan egy nyárbúcsúztató fesztivál kerül megrendezésre Heppiend Fesztivál névvel.

A csopaki Heppiend Fesztivál egy olyan rendezvény, amely rendkívül sokszínű programokkal, gasztronómiai élvezetekkel, valamint egy utolsó nagy fürdéssel várja a helyi strand vendégeit. A szeptember 6-án kezdődő és két napig tartó eseményen a családi programok mellett kézműves vásár és különféle gasztronómiai programok, így példának okáért a már hagyományosan megrendezésre kerülő Csülkös Étkek Versenye is várja a látogatókat. A Heppiend Fesztiválon természetesen a csopaki borgazdák és házi sörfőzdék is felvonultatják kínálatukat, ahol nem csak kóstolásra, hanem vásárlásra is lehetőség lesz, de ha megéheztünk volna, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen házilag készített sajtok, kolbászok és más hagyományos ínyencségek várnak ránk.

A Siófokról hajóval is könnyedén megközelíthető csopaki Heppiend Fesztiválon természetesen a gyerekek is komoly szerepet kapnak, így a „Miénk a strand” programsorozat keretein belül még utoljára kitombolhatják magukat, de a zene, a tánc, a koncertek és a tábortűz is hozzátartozik az elmaradhatatlan hangulathoz.