Galagonya, a természetes szíverősítő

A galagonya nem egy hagyományos értelemben vett gyógynövény, inkább egy gyümölcsféle, ami kiváló hatást képes kifejteni a megfáradt szervezetnek, és újult erőt ad a gyenge szívizmoknak.

Nem véletlen, hogy a népnyelvben isteni gyümölcsként és istenalmaként is ismert az elnevezése, a természetgyógyászok pedig igencsak nagy becsben tartják.

A galagonya az öregedő szív egyik legjobb elixírje, ami kiváló artériás görcsök, szívelégtelenség, de még szívritmuszavar esetén is. Kiváló értágító, hatóanyagai pedig képesek arra, hogy serkentsék a szív működését, a keringést, miközben optimalizálják a vérnyomást és a koleszterin szintjét is.

Nagyszerű nyugtató hatással rendelkezik, ezáltal a krónikus álmatlanság kezelésére is kiváló, sőt hosszabb távon is alkalmazható, nem csak kúraszerűen, mert hatóanyagai nem halmozódnak fel a szervezetben.

Ma már tudományos kísérletek is igazolják a galagonya hatását, ezáltal naponta 2-3 csésze galagonyatea elfogyasztása jelentős mértékben képes javítani a szívbetegek állapotát, miközben csökkenthető a légszomj.

galagonya

Hatása nagyszerűen erősíthető akár más gyógynövényekkel társítva is. A tudományos kutatások során bizonyítást nyert, hogy a galagonya képes tágítani a koszorúereket, amivel javítható a szív érellátása, miközben a szív pumpáló hatása is növelhető, tehát a szívizom hatásosan erősíthető általa.

Egyes kutatások szerint a galagonya összetevői arra is képesek, hogy csökkentsék az érfalakon a koleszterin lerakódását, így nem véletlen, hogy világszerte ma már több mint húszféle gyógyszer készül a galagonyára alapozottan, amelyek mind a szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására szolgálnak.

A galagonyából leginkább fehér virágzatát, és zsenge, tavasszal gyűjtött leveleit érdemes használni teához vagy forrázathoz, amit egész évben fogyaszthatunk.