Ginszeng – Ha egy kis energiára és életerőre vágysz!

A ginszenget a kínaiak embergyökérnek nevezik azért, mert alakja olyan, mintha egy embert formázna, de az elnevezés felénk azért is találó, mert ez a különleges gyógynövény számtalan emberi panaszra megoldással szolgál. A ginszeng kiválóan alkalmazható a stressz ellen, méghozzá azáltal, hogy például teaként fogyasztva nagyon jó hatást gyakorol a stressz-hormonokat termelő mellékvesékre, ezáltal elősegíti azok működését.

A ginszeng ezen felül az egyik legjobb alternatíva, ha szeretnénk valamilyen természetes itallal helyettesíteni a rendkívül káros energiaitalokat, hiszen képes a szervezet energiaérzetének növelésére, a szellemi és a testi teljesítmény fokozására, és a betegek, legyengült emberek erejének visszaadására is.

ginszeng

A ginszeng ezen felül a szervezetben képes olyan immunsejtek termelését is beindítani, amelyek a káros vírusok és baktériumok elpusztítását segítik elő. Egyes kutatások szerint a ginszeng az izmok működését és energiafelhasználását is kedvezően befolyásolja, ennek köszönhető, hogy nagyon sok testépítő fogyaszt ginszenggyökereket, ami késlelteti a fáradtságérzetet, és fokozza a boldogsághormon termelését.

A ginszenget nem árt fokozott elővigyázatossággal fogyasztani, így amennyiben tisztán, például teaként isszuk, egy kúra után mindig tartsunk szünetet, folyamatosan ne fogyasszuk. A ginszenget ma már számtalan kiszerelésben és keverékben kaphatjuk hazánkban is, így gyakran zöld tea és egyéb koffeintartalmú teák mellé keverik, aminek hatására a gyökér alaposan veszít hatásából.

Ilyen esetekben fogyasztása lehet folyamatos, azonban ne is várjunk olyan elementáris hatást, mintha önmagában, tisztán innánk.