I. Balatoni Halfesztivál Siófokon

Siófok egész évben rendkívül változatos programokkal és általános lehetőségekkel várja a kikapcsolódásra vágyó vendégeket, de a városvezetés gondoskodik arról is, hogy újabb lehetőségekkel is bővüljön a kínálat. Ennek köszönhetően idén ősszel első ízben kerül megrendezésre az I. Balatoni Halfesztivál Siófok Fő terén, amit a szervezők egy kulturális és gasztronómiai fesztiválként kategorizáltak, tehát nem csak a különféle halételek kapják majd a főszerepet, hanem minden, ami a halakhoz köthető.

Az I. Balatoni Halfesztivál október 11-től október 13-ig tart majd, a három napos rendezvénysorozat keretein belül pedig a fesztivál tematikájának megfelelően mindent megtudhatunk, ami a Balatonhoz, a halakhoz, a halászathoz, valamint természetesen a horgászathoz köthető. A fesztiválon ugyanakkor természetesen nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is kipróbálhatunk majd mindent, így megkóstolhatunk különféle halételeket, elsajátíthatunk különféle horgásztechnikákat, mindemellett pedig új ismeretségeket alakíthatunk ki másokkal, akik szintén érdeklődnek a téma iránt.

Az I. Balatoni Halfesztivál azonban a hagyományos gasztronómiai és kulturális kínálaton túl bepillantást nyújt a balatoni halászat tevékenységeibe is, mindemellett pedig érdekes előadások és versenyek is várják a résztvevőket, méghozzá horgász- és főzőversenyek, valamint a tematikához kapcsolódó kísérőprogramok. Mivel a fesztivál ősszel kerül megrendezésre, így az események közben azonnal kipróbálhatja majd a gyakorlatban is a frissen szerzett tapasztalatokat és horgászhat egyet a Balatonban. Jöjjön el ön is az I. Balatoni Halfesztiválra, hogy részese lehessen egy fesztiválsorozat első szárnypróbálgatásainak, és megtudja, hogy Siófokon nem csak a nyári szezonban, hanem ősszel is színes programok várják a látogatókat.