Idén se hagyd ki a Veszprémfesztet és találkozz a világhírű Tom Jones-sal!

14. szülinapját ünnepli a Veszprémfeszt, tehát mondhatjuk, hogy kamaszkorba lépett, az idei fesztivál más lesz, mint az eddigiek mind a különleges programot, mind pedig a helyszínt tekintve. Mivel az Érseki palota rekonstrukciója zajlik ezért a rendezvény szabadtéri helyszínre költözik. Az idei évben 2017. július 12-15 között zajlik a História kertben. 4 napon keresztül élvezhetitek a világhírű fellépőket, akik színpadra lépnek Veszprémben. Idén a mindenki által ismert Tom Jones is énekel a közönségnek.

Ki ne emlékezne Sexbomb című zenéjére még a 90-es évek végéről? Ami a helyszínt illeti festői szépségű, ugyanis a kert északi oldalát az egykori pihenő felújított impozáns épülete, nyugati oldalát pedig a vár kontúrjai, míg délről az Óváros Tér szépséges barokk épületei határolják. Ezen a helyen állítják fel majd bő egy hónapon belül a nagyszínpadot, és 2-3000 fős nézőterét. A nagyszínpad 2017-es fellépői lesznek Richard Bona, The New Power Genaration, Hateher Small és a már beharangozott Tooooom Jones. A nyitónapon, azaz július 12-én Richard Bona kezdi a fellépést, akit rajongói az „afrikai Sting”-ként emlegetnek. Kritikusai szerint pedig egy vérbeli profi, akinek zenéjére kihat egyedi és felvillanyozó stílusa.

Ő egy Isten adta tehetség, akinek énekhangja könnyed, basszusgitározó adottsága meghatározó és egyedülálló a dal és zeneszerzői képessége is. Bármilyen hangszeren képes kiválóan játszani és a közönség is imádja Ő egyébként visszatérő fellépője a fesztiválnak. Számos díjjal rendelkezik, hatalmas szaktudás van a háta mögött, és generációjának egyik legkiválóbb s legkeresettebb zenésze. Másnap, azaz július 13-án Haather Small ad konceretet, aki eddig több mint 11 millió lemezt adott már el, 2 Brit Awards, valamint Mercury Prize díjjal rendelkezik és az egyik legsikeresebb női előadóművész.

Még az M People tagjaként kezdte karrierjét és olyan slágereik voltak, mint a „Moving On Up”, „One Nigth In Heaven” és a „Search for a Hero”. 2010-ben ő is tagja lett az elsöprő sikerű Here Come the Girls projektnek, melynek szóló albuma a Proud a Győzelem napjának évfodolóján is elhangzott 2012-ben Londonban. Július 14-én pedig Tom Jones szórakoztatja a közönséget a várható nagy érdellődére való tekintettel a Veszprém Arénában.

Ő azon kevés zenei előadók köz tartozik, akik a modernd popzene hajnalán kezdték pályájukat és még ma is lemezeket ad ki és sok helyre hívják fellépni is. Az ő esetében mindig ott a dal és a hang ereje. Július 15-én pedig az a The New Generation lép színpadra, akik Prince-szel közösen több mint két évtizedet töltöttek el és a 2016-os minnesotai „Official Prince Tribute” koncertsorozattal ünneplik a művészt és zenei munkásságát.