Irány a Balaton!

Gyorsan, kényelmesen elérhető, szabadabb mozgást enged az autózás, mint a vonat, vagy a busz. Nincs is messze a fővárostól, hiszen alig több, mint száz kilométeres utazással egy olyan kellemes időtöltésre alkalmas helyre érkezünk, mint a Balaton legészakibb csúcsa.

Innen már csak egy röpke fél órás út, hogy az első balatoni nagyvároshoz elérhessünk, de ha a gyerekkorunk kedvenc nyaralóvárosába akarunk eljutni, Siófokra sem kell sokkal többet autózni.

Emlékszel milyen jó volt itt nyáron? Azt gondolod, hogy ősszel nincs mit keresned itt? Én azt mondom, hogy egy picit tévedsz, hiszen attól, hogy a Balaton vize már nem alkalmas a fürdésre, nagyon sok olyan program lehetőség van, amit még ősszel is érdemes meglátogatnod.

Ilyen például a balatoni hajózás, Siófokról el lehet jutni Tihanyba, meg lehet nézni az apátság épületét, netán még egy orgonahangversenyt is meghallgathatsz. Siófokról el lehet jutni Fonyódra is, vagy egyszerűen csak egy sétahajózás adhatja a vízi közlekedés apropóját. Sétahajó járatok naponta ötször indulnak el, Siófok – Balatonfüred – Tihany körúttal. Ha nem akarsz lemaradni róla, akkor már most érdemes megtervezned az utazást, hiszen a hajójáratok novemberben már nem indulnak.

Az autóval való utazásban az a jó, hogy nincs időhöz való kötöttség, így akkor indulhatsz el otthonról, amikor neked jól esik. Akár egy-két napra is le lehet ruccanni Siófokra, egy kellemes hétvégére vágyva, hiszen a pihenés csak akkor pihenés, ha nem foglalkozol semmi mással, csak a nyugalomból eredő feltöltődéssel. Ezt a feltöltődést leginkább a vízpart tudja biztosítani, hiszen a víz nyugtat, ellazít, energiával tölt fel, hogy a következő hét taposómalmát új lendülettel tud követni – attól függetlenül, hogy nem a vízben vagy, hanem csak a vízparton.