Jóga mindenkinek!

A jóga az indiai bölcsek találmánya, melynek nagyon sok változata van, így mindenki megtalálja a magának irányzatot.

A jóga segítségével harmóniát teremt a teste, a lelke és a szelleme között. A gyakorlatok elvégzésével beindul az a természetes öngyógyító folyamat, mely a teljes egész regenerálódásához szükséges. A szervezeted egészségesebb lesz, megnő a teherbírásod, a koncentrálóképességed, kiegyensúlyozottabbá válsz: összességében nő az önbizalmad és az egészséges életszemléleted sugárzik rólad.

A jógához nem csak a gyakorlatok elvégzése tartozik, hanem a megfelelő légző gyakorlatok, a koncentráció és a meditáció együttesével érhető el az, hogy olyan pozitív energiát sugározz, melyet mindenki csak irigyelni tud.

A hétköznapi problémák, a sok stressz hatása egészségedben is megmutatkozik: sokan panaszkodnak hátfájásra, mozgásszervi panaszok lépnek fel (például izomgörcsök), valamit sokan szenvednek fejfájásra, amit legtöbbször vérkeringési problémák okoznak. A jóga alkalmazásával a legtöbb szervi és pszichoszomatikus betegségek gyógyíthatók, hiszen rövid időn belül aktivizálhatók szervezeted regenerálódási folyamatai, ezzel hozzásegítve ahhoz, hogy a mindennapos kihívásokat kezelni tud, kiegyensúlyozottabbá válj.

A jóga mechanizmusa egyértelmű: alkalmazásakor nem figyelsz másra csak magadra – hogy veszed a levegőt, mire összpontosítasz, magadra koncentrálsz. Már ez önmagában felér egy életerő infúzióval, de a gyakorlatok feszültségoldó hatása mellett az izmaid kilazulnak, és a helyes légzés gyakorlatokkal együtt éltető energiával töltöd meg a testedet, a lelkedet, a szellemedet.

Nem véletlen, hogy az indiai határokat átlépve a nyugati kultúrában is helyet kapott a jóga, hiszen olyan természetes gyógymódot leltek meg az európaiak, mely valóban hatásos!