Látnivalók Siófok közelében – A veszprémi Petőfi Színház

A Balaton fővárosa egy nagyon jelentős kulturális központ is, ahol a siófoki programok által szinte egész évben találhatunk magunknak ilyen elfoglaltságot. Amennyiben azonban nyaralásunk alatt éppen nincs olyan esemény, ami felkeltette volna érdeklődésünket, akkor sem kell kétségbe esni, elég csak ellátogatni egy kicsit a közeli Veszprémbe.

A kérdéses megyeszékhelyen ugyanis egész évben várja a látogatókat az országszerte híres és elismert Petőfi Színház, méghozzá teljesen újjávarázsolt épülettel, eleganciával és minden korábbinál gazdagabb repertoárral.

Látnivalók Siófok közelében – A veszprémi Petőfi Színház
Utóbbi kapcsán a veszprémi Petőfi Színház több szerepet is betölt, hiszen a zenés színpadi műfajok kiterjesztésével táncszínházzá és a környező falvakat járó kocsiszínházzá alakult át, ami mellett nyári színházi produkciók, valamint gyermekszínházi és játékszíni bemutatók teszik színesebbé a felhozatalt. A színház tehát tökéletesen kiegészíti a siófoki programokat, hiszen a produkciókat nem csak a veszprémi lakosság és nézők tekinthetik meg.

A színház egy évadban általában közel 500 előadást vállal, a kőszínházi évadokon felül pedig nagyszabású, szabadtéri színházzal is jelentkezik, aminek köszönhetően a nyári időszakban a megye egyeik legjelentősebb kulturális kínálatát biztosítja a környéken nyaralók számára.
A veszprémi Petőfi Színház felhozatalának legnagyobb előnye, hogy műfajilag igazán sokszínű, ezáltal a klasszikus, valamint a kortárs drámairodalom mellett prózai előadásokat, és zenés-táncos bemutatókat is megtekinthetnek az érkezők. A társulat ezen felül minden évben több nagy kihívást jelentő musicalt és operettet is előad, a zenés, táncos darabokból és humoros jelenetekből összeállított gálaműsorok pedig egyre sikeresebbek.

A veszprémi Petőfi Színház egyébiránt 1908-ban, még szecessziós stílusban épült fel Medgyaszay István tervei alapján. 80. évfordulóján az épületet teljesen felújították, azóta minden tekintetben Veszprém büszkeségévé vált. A magyar színházak közül az elmúlt öt évben a veszprémi tudta felmutatni a legnagyobb fejlődést, amit elsődlegesen annak köszönhet, hogy nívós színészi gárdájával nem csak irodalmi, hanem kortárs műveket is színpadra állítanak. Amennyiben a siófoki programok után a kultúra jegyében szeretnénk eltölteni nyaralásunk egyik estéjét, látogassunk el mi is a veszprémi Petőfi Színházba.