A legjobb gyógynövények menstruációs görcsökre

Hogy fűben-fában orvosság van, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a népi gyógyászat menstruációs görcsökre is talált megoldást a különféle gyógynövények segítségével. A menstruáció, és a vele együtt járó kellemetlen problémák, valamint görcsös fájdalmak rengeteg nő életét megkeserítik világszerte, de gyógyszer nélkül, szimpla gyógynövényekkel is lehetőségünk van enyhíteni ezeket a kínokon.

Az egyik legjobb erre a panaszra a cickafark, ami nagyon sok egyéb betegségre is ajánlott, de ez a nagyon könnyen beszerezhető, sokak által csak gaznak tekintett növény segít megőrizni a női medence szerveinek egészségét.

Legyen szó petefészek-gyulladásról, miómáról vagy menstruációs görcsökről, egy kis cickafark teával, esetleg hozzá ülőfürdővel garantáltan hatásos eredményt érhetünk el.

Minden fájdalomra hatásos szer, éppen ezért a menstruációs panaszokra is kiválóan alkalmazható a kamilla, legyen szó bármilyen gyomorrendszeri vagy hasi problémáról. Nem csak a görcsöket, a menstruáció más panaszait is nagyon jó enyhíti, mivel segíti a feszültség oldását. Teaként vagy ülőfürdőként is hatásos, fogyasztása kúraszerűen is javasolt.

Szintén nagyszerű gyógynövénye a menstruációs görcsöknek a palástfű, amit sokan farkas-talpként is ismernek. A nők egyik titkos csodaszere volt már évszázadokkal ezelőtt is, hiszen minden női problémára kiválóan alkalmazható, így a menstruációs problémák mellett megszünteti a kellemetlen fehér folyást, sőt mi több, a serdülőkori és a klimaxos problémákra is jó hatást gyakorol.

Segít továbbá a terhesség megtartásában, és mivel erősíti a méhszalagokat, ezáltal a szülést is. Ha cickafarkkal együtt alkalmazzuk, kiválóan tudjuk növelni gyógyító hatását. Ha menstruációs görcsök esetén alkalmazzuk, 1-2 csészével fogyasszunk belőle a kívánt hatás kedvéért.