Legjobb receptek álmosság és levertség ellen

Rohanó világunkban az álmosság, a levertség és a kimerültség érzése szinte mindenkit utolér alkalomadtán, főleg a tél elmúltával, ami tavaszi fáradtsághoz vezethet. Aggódni azonban nem kell, hiszen természetesen erre is vannak biztos ellenszerek, méghozzá meglepő, hogy milyen egyszerűek.

Ilyen apróság példának okáért egy rövid kocogás a friss levegőn, egy kis séta a természetben, ami főleg napfényes időben igencsak előnyös, hiszen így pótolhatjuk szervezetünk számára a D-vitamint, illetve könnyedén leadhatjuk a téli időszakban felszedett plusz kilókat is. A mozgás természetesen lehet kerékpározás vagy futás is, a lényeg, hogy a természetben történjen, így azonnal elejét vehetjük a levertségnek és az álmosságnak.

Biztos recept az is, ha egészségesen és vitaminokban gazdag étrendet követünk a táplálkozás szempontjából. A könnyű ételek ugyanis segítenek abban, hogy a szervezetben alaposabban beinduljon az anyagcsere, hiszen a zsíros húsok lelassítják mindezt, ami szintén fáradékonysághoz és levertséghez vezethet. Ajánlatos éppen ezért halételeket, zöldségeket és egyéb egészséges ételeket fogyasztani, így elejét vehetjük a fáradtságnak is. Mivel tavasszal igencsak drágák a friss zöldségek, nyugodtan pótolhatjuk azokat például savanyú káposztával, céklával, sütőtökkel vagy almával, de a retek, mint a tavasz első zöldsége is kiváló lehet erre a célra, akárcsak a datolya, a mazsola, a dió vagy a mandula.

Fontos mindemellett az is, hogy milyen főszereket használunk ételeink elkészítéséhez! Példának okáért, amennyiben szerecsendiót, kakukkfüvet, kaprot, majoránnát vagy bazsalikomot használunk fel nagyobb mennyiségben ételeinkhez, úgy azzal szürke hétköznapjainkat is feldobhatjuk, hiszen ezek a fűszerek képesek felszabadítani bennünk a plusz energiákat.