A magyar a magyar tengert szereti

És ez így van jól. Nekünk teremtette az Isten, a természet pedig megőrizte. Ide járunk nyáron, ide járunk ősszel – télen, és a tavaszt se hagyhatjuk ki, hiszen nagyon sok húsvéti hagyománnyal kapcsolatos programot találhatunk a Balaton partján.

Nem csak Keszthely, vagy Hévíz található meg kedvenc turistaközpontként, hanem a déli part csodálatos strandjai mellett a csodaszép városok, a vendégszerető szállásadók, végtelenül vendégszerető éttermeket sem szabad kihagyni a felsorolásból.

Ha egy balatoni körutazást terveznénk – nem egy kerékpáros sportemberek teszik meg minden nap – érdemes a part mentén végigtekerni, végigautózni, hiszen olyan természeti csodákkal találkozhatunk, melyek csak és kizárólag a balatoni természetre igazak, csak és kizárólag itt szembesülhetünk vele. Ha figyelmesek vagyunk, akkor vízi élővilágot is megfigyelhetjük: a nádasban megbúvó madarakat, a vízben úszó halakat, őzet, vaddisznót. Ha szemfülesek vagyunk, láthatunk mókusokat is.

A Balaton nem csak úszásra, ejtőzésre alkalmas, hiszen ősszel – télen még a legbátrabb kalandorok sem igazán merészkednek a hideg vízbe. Ebben az időszakban a horgászás a kedvelt időtöltés a Balaton partján. Így a balatoni körutunk során láthatjuk azt is, hogy mennyi ember hódol ennek a sportnak, hiszen minden egyes stég foglalt – horgászok által.

Nem csak a horgászok, és a gyalogos-kerékpáros-kocogós sportolók lepik el a Balaton partját, hanem a romantikára vágyó szerelmesek is. Ők már tudják, hogy nincs szebb látvány a horizonton felbukkanó Nap látványánál, de a naplemente is akkor szebb és izgalmasabb, ha szerelmünkkel éljük meg a Nap lenyugvó pillanatát. A romantikázásra vágyó szerelmesek, a természetet szeretők tudják, hogy a Balatonra mindig számíthatnak!