Nők elleni erőszak felszámolásának napja Siófokon

Siófok igen közkedvelt üdülőcélponttá nőtte ki magát, hiszen a Balaton partján elterülő, csodás adottságokkal és gyönyörű látványosságokkal rendelkező város számos jobbnál jobb szállást és programlehetőséget kíván a pihenni vágyók számára. 

Sajnálatos módon manapság számtalan párkapcsolatban és családban van jelen a fizikális, vagy mentális erőszak, rengeteg nő él át nap mint nap abúzust a párja felől. Legyen szó megalázó helyzetekről, az önbizalmuk rombolásáról, lelki terrorról vagy fizikai bántalmazásról, egyik felett sem hunyhatunk szemet!

Immár harmadszor kerül megrendezésre a Nők Együtt egyesület által a Nők elleni erőszak felszámolásának napja, melynek megálmodója a Nők Együtt Egyesülete elnöke, Orbán Veronika Katalin. A rendezvény fővédnöke Witzmann Mihály Országgyűlési képviselő.

Az ENSZ-közgyűlés 1999. december 17-én foglalta határozatba ezt a nemzetközi napot, amelyet a nők ügyeivel foglalkozó aktivisták 1981 óta tartanak számon.

A résztvevők 13:00 és 14:30 között meghallgathatják Probszt Erika pszichológus, klinikai pszichológus és ih. terapeuta előadását a Nők elleni Erőszak különböző fajtáiról. A bántalmazás lehet szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak is. Ezekről beszélgetünk részletesebben.
15:00 és 16:00 között kerül sor a Sétáljunk együtt!”, mozgalom az erőszak ellen című esemény megrendezésére, az érintettek vagy a támogatásukat kifejezni kívánó vendégek a Polgármesteri Hivatal elől indulnak.

A rendezők ezzel is igyekeznek segíteni kiszellőztetni a fejünket és éreztetni a tényt, hogy nem vagyunk egyedül!