Öt módszer, hogy egészségesebben éljünk

Sokan elhatározzák, hogy a jövőben radikálisan megváltoztatja mindennapi életét, így a jövőben egészségesebben kezd el élni.

A legtöbben azonban sosem jutnak túl az elhatározáson, az ok pedig drámaian egyszerű: nem tudják miként is kezdjenek hozzá az úgynevezett életmódváltáshoz, hiszen a dohányzásról való leszokás és a testmozgás megkezdése önmagában nem elég. Hogy akkor mi kell még hozzá?

Elsőként az étrend átdolgozása és átgondolása, a tudatos étkezés megkezdése, amivel a legnagyobb lépést tehetjük meg az egészséges élet irányába, főleg, amennyiben előtérbe helyezzük a kevésbé zsíros ételeket és a zöldségféléket. A második fontos dolog a szemléletmód megváltoztatása, ezáltal a stressz elkerülése. Ennek keretein belül fontos, hogy az életben mindig a jóra és a pozitívumra törekedjünk, nevessünk mindenen, ez ugyanis a legjobb orvosság a hétköznapokban is.

Az életmódváltás esetében a harmadik legfontosabb dolog a cukor, az édességek és a nassolás kiűzése a mindennapjainkból. Ez sajnos az egyik legnehezebb mindközül, hiszen észre sem vesszük sokszor, hogy mennyire fontosak lettek étrendünkben a cukrok, elég az üdítőkre, ételeinkre vagy a töménytelen édességre gondolni, amit elfogyasztunk. Ezeknek az a hátulütőjük, hogy fogyasztásukat követően vércukorszintünk hirtelen megugrik, majd rövid időn belül hatalmasat zuhan, aminek köszönhetően a fogyasztást követően egyre több és több édesre vágyunk, tehát a cukrok fogyasztása egyfajta függőség, méghozzá lassú, de annál károsabb folyamatokat beindító függőség.

A cukrok mellett az életmódváltás alapja az alkohol elhagyása, ami nem azt jelenti, hogy néha nem lehet meginni egy-egy pohár bort vagy sört, de ne essünk túlzásba, máskülönben a teljes életmódváltás felborulhat az alkohol túladagolásával. Végül, de nem utolsó sorban, töltsünk minél több időt a természetben, ami nem csak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz. Ezekkel az alapszabályokkal könnyedén kivitelezhetünk egy hatásos és folyamatos életmódváltást.