A pihenés elengedhetetlen részét képezi az egészséges életmódnak!

Tudta-e Ön, hogy az emberi test gyógyításával csupán 5 százalékkal járulunk hozzá az egészséges életünk megteremtéséhez? Pedig így van, ugyanis a fennmaradt 95 százalékért, szellemi és lelki síkon kell rendet tennünk önmagunkban.

Számtalan kutatás bebizonyította már az elmúlt évtizedek során, hogy a testi bajok kialakulásáért szinte minden esetben valamilyen belső, lelki probléma okolható. Éppen ezért, az egészségügyi panaszokat a gyökerüknél fogva kell kezelni, és ez csakis úgy lehetséges, ha kellő figyelmet fordítunk a testi és a lelki feltöltődésre egyaránt.

A pihenés elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, ezért törekednünk kell arra, hogy a lehető legtöbb időt szenteljük az olyan dolgoknak, amelyek felüdülést hoznak számunkra. A pihenés lehet aktív, vagy lehet passzív, a lényeg, hogy kikapcsolódást és örömet okozzon számunkra.

pihenés

 

Az egészség alapvető feltétele az, hogy az aktív és a passzív pihenési forma is rendszeresen jelen legyen az életünkben. A passzív pihenést tulajdonképpen az alvás és a rendszeres relaxáció jelenti, míg az aktív kikapcsolódási formák közé azokat a dolgokat, tevékenységeket sorolhatjuk, amelyeket tudatosan végzünk.

Ennek rengeteg formája létezik és mindenkinek, magának kell kitapasztalnia, hogy mi az, ami számára üdítően és pihentetően hat. Vannak, akik a zenehallgatást vagy a sportot részesítik előnyben, ha aktív pihenést szeretnének végezni, míg mások egy kirándulást, wellness hétvégét, vagy egy nyaralást választanak a testi-lelki feltöltődés érdekében.

A szervezetünk regenerálódásához, ép és egészséges működéséhez feltétlenül fontos, hogy a mindennapi feszültségektől rendszeresen megszabadítsuk a testünket.

Ön elegendő időt fordít a kikapcsolódásra?

Ha hasznos volt a cikk, nyomj egy like-ot!