Programok Siófok közelében: 15. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Aki szereti az élőzenét, és a gitár hangját, netán maga is gitározik, akkor június 24. és június 26. között a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni a közeli Balatonfüredre, ahol a kérdéses időben ingyenes esti koncertekkel és szabadtéri gitár-flashmobokkal vár minket a 15. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

A másfél évtizedes gitárfesztivál célja idén leginkább az, hogy elfeledtesse az emberekkel az elmúlt hónapokat, a sokáig tartó bezártságot követően pedig ismét szabadságot biztosítson az emberek számára, amihez a balatonfüredi helyszín tökéletes hátteret biztosít, hogy a gitárzenékről ne is beszéljünk.

A program az egyik legjelentősebb hazai gitáros esemény, melyen részt vesznek a klasszikus zene legkeresettebb gitárművészei, fiatal versenygyőztes tehetségek, virtuózok. A fesztivál ideje alatt Balatonfüred közterein többször futhatunk majd bele gitár-flashmobokba, kiskoncertekbe, melyekért többek között egy 23 fős gitárzenekar, vagy Vihula Mihajlo és Szurasenko Daniel duója lesz a felelős.

A gitárfesztivál koncertjein való részvétel teljesen ingyenes, azonban minden esti előadásra regisztrálni kell, ugyanis a helyszíneknek korlátozott a befogadóképességük. A főbb programok június 24-én indulnak, csütörtök este 19:30-tól a Kisfaludy Galiériában kezdi az eseményt a Venti Chiavi Gitártrió, akik reneszánszkori dalokkal, Bartókkal és Kodállyal is készülnek.

Pénteken este 19:30-tól a fő műsorszám a helyi Evangélikus Templomban lesz, ahol Pusztai Antal gitárművész ad koncertet Klasszikustól a jazzig címmel, mely nem árul zsákbamacskát, valóban ilyen széles spektrumon nyújt egy életre szóló élményt az érkezőknek.

Június 26-án, szombaton este fél nyolctól aztán Snétberger Ferenc és vendégei lépnek majd színpadra a Kisfaludy Galériában, aminek részeként az ismert gitárművész leginkább saját szerzeményeivel szórakoztatja majd a nagyérdeműt.