Programok Siófok közelében: 15 éves a veszprémi Kabóca Bábszínház

Egy fergeteges programsorozat veszi kezdetét 2016. február 7-től egy teljes héten át Veszprémben, ahol 15. életévét ünnepli a Kabóca Bábszínház, amely már évek óta várja a siófoki programok kedvelőit, főként a gyermeklelkületű és családos nézőket. A jeles esemény alkalmából ünnepi rendezvénysorozat indul, amelynek részeként az érdeklődők igazán izgalmas programokat élhetnek majd át.

Az ünnepi hét alatt folyamatosan és ingyenesen megtekinthető lesz például a 15 éves a Kabóca Bábszínház! ünnepi kiállítás, de a kezdőnapon egy új darab bemutatójára is sor kerül, a színház ugyanis feldolgozta Az égig érő paszuly című klasszikust, amelynek lezajlásával a kiállítás megnyitójára és a szülinapi zsúrra is sor kerülhet.

Február 9-én aztán ünnepi foglalkozással várja a legkisebbeket a színház, így a kreatív eseménysorozat alatt a gyerekek a színekkel és a formákkal játszadozhatnak, és a szülők is kivehetik belőle a részüket. Másnap a látogatók a Pepita babaszínházi előadást tekinthetik meg, amely szorosan kapcsolódik az előző nap kézműves foglalkozásához, így érdemes a kettőt egybekötniük a családoknak.

Február 12-én aztán egy kicsit komolyabb esemény, egy szakmai konferenciára kerül sor a Kabóca Bábszínházban, méghozzá Vizuális dramaturgia a bábszínpadon címmel. Mivel a színház mindig is érzékeny volt a dramaturgiai vívmányokra és a bábművészet alakulására, ezért már korábban is éveken át tartottak Bábdramaturgiai Konferenciákat. Ennek a felélesztése történik meg ezen a napon a színház 15. évfordulójának alkalmából.

A komolyabb eseményt másnap a Veszprém TV Kukkantó című gyermekműsora követi a Kabóca Bábszínház közös programjával, ezáltal mesékkel, játékkal és kézművességgel, majd február 14-én megtörténik az ünnepi hét zárása a Veszprémi Agórában, avagy a Kabóca Stúdióban, ahol Állatok farsangja címmel tekinthetünk meg bábszínházi előadást.