Programok Siófok közelében: 2021-ben is mindenkit vár a fonyódi termelői piac

Az újesztendőben sem kell nélkülözniük az érdeklődőknek a fonyódi piac örömeit, így aki a siófoki programok részeként, a nyár fővárosának közelében, de mindenképpen a déli parton szeretne eljutni egy kellemes termelői piacra, akkor Fonyód 2021-ben is jó választás lesz.

A piac ugyanis január 6-án ismét kinyitja kapuit, hogy egész évben, minden szerdán és szombaton felkereshessék az érdeklődők, méghozzá a város szívében megtalálható, mindenki által jól ismert háromhektáros területen, ami már egyfajta turisztikai látványosságnak is tekinthető.

Ennek az oka, hogy nemcsak a helyi lakosok, hanem a környéken nyaralók is megtalálhatják itt számításaikat, legyen szó akár mindennapi használati cikkekről, használt termékekről, régiségekről, élelmiszerekről vagy igazi helyben készült finomságokról, esetleg némi ajándékról és szuvenírről.

A piac május 1. és szeptember 30. között, mint a főszezont erősítendő és jelképezendő, hétfőnként is kinyitja kaput, méghozzá reggel 5 és délután 16 óra között, de szezonon kívül szerdán és szombaton is 6-14 óra között látogathatják az új és visszatérő vásárlók egyaránt – természetesen a jelenlegi járványhelyzetnek megfelelő intézkedések, illetve szabályok betartásával.

A 7-es főútról rendkívül könnyedén megközelíthető piacon a népművészeti és iparművészeti termékeken túl találhatunk régiségeket, dísztárgyakat, így használt könyveket, festményeket, főszezonban kisállatokat, de az igazi különlegességet természetesen a helyi és környékbeli őstermelők portékái adják, a zöldségekkel, gyümölcsökkel, hús- és tejtermékekkel, illetve egyéb cikkekkel.