Programok Siófok közelében: 7 nap című színdarab Veszprémben

Az iskolai zaklatás problémája sajnos egyre gyakrabban és egyre többször kerül előtérbe hazánkban is, emiatt kifejezetten fontos, hogy a gyerekek és felnőttek figyelmét a lehető legtöbb formában fel lehessen hívni rá, a siófoki programok mellett pedig ebből az apropóból érdemes lehet ellátogatni Veszprémbe.

Szeptember 29-én, azaz kedden délután 17 órai kezdettel ugyanis a Nézőművészeti Kft. szervezésében a Vetési Albert Gimnáziumban lehetőségünk nyílik arra, hogy egy átfogó színdarab részeként ismerkedhessünk meg a problémával, miközben a felismerés mellett a megoldásokra is kapunk alternatívákat.

A 7 nap című színdarab egy hasonló címmel ismert kortárs angol regényadaptáció színpadi változata, aminek részeként az iskolai zaklatás folyamatát ismerhetjük meg gyakran fájdalmasan őszinte formában, méghozzá nemcsak a támadó, hanem az áldozat nézőpontjából is.

Ez a darab nem azért született, hogy növelje a kapcsolódó előadások számát statisztikailag, itt valóban szépítés nélkül, nyers formában ismerhetjük meg az iskolai zaklatások szörnyűségeit, méghozzá Scherer Péter rendezésében, Jankovics Anna és Kőszegi Mária főszereplésével.

Az előadás köré ez komplett programot is felhúztak a szervezők, így érdemes lesz már fél öt magasságában megérkezni a helyszínre, lévén közvetlenül az előadás előtt az Alkohol-Drogsegély Ambulancia munkatársai egy átfogó köszöntővel és tájékoztatóval vezetik fel a darabot.

Ezt követi konkrétan 17 órai kezdettel a színdarab, mely egy órán keresztül, szünet nélkül tart majd, így várhatóan 18 órára már vége lesz, de ezt követően szakemberek bevonásával az érkezőknek lehetőségük lesz kérdezni és beszélgetni a téma kapcsán.