Programok Siófok közelében: A dzsungel könyve színházi előadás

A minőségi színházi előadások kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok mellett érdemes lesz ellátogatniuk a közeli Veszprémbe, ahol a Hangvillában a Pannon Várszínház részeként egy igazán különleges és minőségi klasszikus vár majd ránk A dzsungel könyve címmel.

A Rudyard Kipling azonos címmel megjelent regényén alapuló musical egy igazán különleges, látványban gazdag alkotás, mely a dzsungelt az emberi társadalomhoz hasonlítja, annak tükörképeként jelenik meg, ahol a vadállatok emberi tulajdonságokkal rendelkeznek, és meglepő hasonlóságot mutatnak a társadalom bizonyos rétegeivel.

A Dés László, Geszti Péter és Békés Pál zenei megoldásaira épülő művet Hegedűs D. Géza és Radnóti Zsuzsa segített átültetni a színpadra, így nagyszerű dalokkal, emlékezetes dallamokkal ismerhetjük meg ezt a szigorú törvények alapján működő dzsungelt, ahol Maugli, az embergyermek is felnő.

Bár Maugli folyamatosan képes ellenállni a modern társadalom, a civilizáció hívásának, amikor azonban megjelenik a színen a szerelem, ő is meginog a hitében, és feladja addig életét csak azért, hogy újdonsült párjával közösen megpróbálja megváltani, de legalábbis megváltoztatni a világot.

A mű nemcsak izgalmas, de szép jelenetek sokaságával, hatalmas, nem ritkán monumentális díszletekkel vár ránk, amihez nagyszerű dallamok, valamint gyakran ellenállhatatlan humor társul. A komoly mondani való mellett A dzsungel könyve ugyanis nem nélkülözi a poénokat, sőt a zenei stílusparódiákat sem, és bár elsődlegesen az ifjúságnak készült, azonban minden korosztály számára hatalmas élményt nyújthat.

Mindezt Vándorfi László rendezésében, olyan színészek és színésznők előadásában, mint Kékesi Gábor, Szelle Dávid, Nagy Bulcsú, Keresztesi László, Pap Lívia vagy éppen Kiss T. István.