Programok Siófok közelében: a Házasság Hetének záróeseménye

Nemcsak a Szerelmesek, hanem a Házasság Hete is most zajlik Veszprémben, ahová a siófoki programok részeként mindig egyszerű átruccanni, ha egy kis különleges kikapcsolódásra vágyunk, elég csak a Valentin-naphoz kötődő aktuális eseményekre gondolni.

A Házasság Hete ugyanis nevéhez méltóan egész héten át várja, illetve várta az érdeklődőket a városban, aminek volt azonban kezdete, annak egyszer vége is lesz, a záróeseményre pedig február 14-én, azaz vasárnap kerül sor, amihez két érdekes program kapcsolódik majd.

Az első a Házasság Hetének záró szentmiséje, mely az Árpád-házi Szent Margit templomban (Veszprém, Szent Margit Park 1.) kerül megrendezésre vasárnap délelőtt 10 órakor, méghozzá Dr. Udvardy György veszprémi érsek celebrálásával. Az esemény részeként a házaspárok megáldásra kerülnek, így érdemes lehet akár élőben felkeresni a templomot, akár valós időben követni a közvetítést a Youtube-on keresztül.

A szentmisét követően délután 16 órakor online találkozóra hívja a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja a házaspárokat, akik szintén a Youtube-on keresztül tudnak csatlakozni a különleges előadáshoz, melynek részeként együtt tudják majd ünnepelni a résztvevők a kapcsolatukat.

Az eseményen Dr. Udvardy György érsek és Soltész Miklós államtitkár megnyitóját követően előadást tart majd Trill Zsolt és felesége, Szűcs Nelli, akik mindketten a Nemzeti Színház művészei, de a Búzás házaspár is, akik a veszprémi Gyöngyhalász Latin Zenekarból lehetnek ismerősek.