Programok Siófok közelében: A második teríték színházi előadás

A siófoki programok kedvelőinek érdemes lesz a hétvégén Veszprémbe látogatni abban az esetben, ha kedvelik a minőségi színházi előadásokat, hiszen a Petőfi Színházban egy igazán különleges színjáték bemutatójára kerül sor szeptember 26-án, azaz most szombaton.

A második teríték című színházi előadás Gyökössy Zsolt rendezésében kerül színpadra egy kifejezetten érdekes és egyben kortárs darab részeként, mely 85 percen keresztül tárja a szemünk elé drámáját.

A mű központi helyszíne egy közelebbről meg nem nevezett európai nagyváros, ahol egy házaspár lakosztályának szalonjában nagy dolgok készülődnek. Robert Adam, egy NATO főtiszt, aki egy szupertitkos küldetésről tért haza a Közel-Keletről, de a rendkívüli látogatás csak 130 percig tart.

Ennyi ideje van a férjnek és a feleségnek arra, hogy megünnepeljék a 25. házassági évfordulójukat. Ehhez szerelem, bizalom, gyanakvás, feszültség és vita is társul, miközben közel sem csak ők lesznek a középpontban, hanem a háború, a bombák és a merényletek is, miközben az egész történetet egy utolsó végzetes fordulat teljesíti ki.

Az előadás szereposztásában Robert Adam NATO főtiszt szerepében Szeles Józsefet láthatjuk, feleségét pedig Varga Szilvia személyesíti meg a színpadon. Rajtuk kívül Gyökössy Zsolt a felelős a látványért, az ügyelő, a rendezőasszisztens és a súgó pedig egy személyben Klózer Kitt lesz.

Ha előadás előtt vagy után eltöltenénk még az időnket valamivel Veszprémben, szombaton reggel 9 órától egészen 18 óráig megtekinthető lesz az Agóra Kulturális Központ 11-es közösségi terén egy Díszmadár kiállítás.

A Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület szervezésében tartott eseményen rengeteg különféle papagáj, kanári, valamint egzotikus díszpintyek is megtalálhatók lesznek – persze csak többek között.