Programok Siófok közelében: a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye a Hangvillában

Aki szereti a komolyzenét, annak feltétlenül érdemes lehet 2021. január 29-én pénteken este 19 órai kezdettel ellátogatni Veszprémbe, ahol az Auer Fesztivál részeként a Hangvilla nagytermében lép fel a Mendelssohn Kamarazenekar, akik ráadásul másnap is megismétlik előadásukat.

A Brusznyai utca 2-es szám alatt megrendezésre kerülő hangverseny részeként pénteken és szombaton is A görög Beethoven címmel vár ránk egy különleges hangverseny, aminek keretein belül három igazán különleges darab, egy szimfónia és két hegedűverseny csendül majd fel stílusosan.

Ennek megfelelően meghallgathatjuk Bachtól az E-dúr hegedőversenyt, de felcsendül Mendelssohntól is az E-moll hegedűverseny op. 64, míg zárásként Beethoven egyik sokak által kedvelt darabja, a negyedik, azaz B-dúr szimfónia op. 60 kerül terítékre.

Az esemény színvonalát ráadásul két nagyon ismert és elismert magyar művész növeli meg, hiszen az esemény művészeti vezetője nem kisebb személyiség volt, mint Kováts Péter, a Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész.

Rajta kívül az előadásban közreműködik, sőt vezényel is Baráti Kristóf, a méltán népszerű Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész, aki természetesen játékával is magasabb szintre emeli az est színvonalát.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!