Programok Siófok közelében: A mindenség elmélete

Egy hétköznapinak nehezen nevezhető színdarabot tekinthetnek meg azok, akik február 28-án, hétfőn, vagy március 3-án csütörtökön délután 17 órakor úgy döntenek, hogy a siófoki programok mellett inkább a közeli Veszprémbe látogatnak.

A Veszprémi Petőfi Színház falai között ugyanis Kálloy Molnár Péter rendezésében lehetőségünk nyílik megtekinteni A mindenség elmélete címre keresztelt színdarabot, mely két és fél órában kínálja prezentálásra a legendás Stephen Hawking életét és elméleteit.

Hawking professzor korunk egyik legnagyobb és legragyogóbb elméje volt, akit dacára a hosszan tartó, folyamatos testi leépüléssel járó betegségének, elképesztő aggyal áldott meg a természet, ezáltal éveken keresztül ontotta magából a tanulmányokat, a felfedezéseket – hála kiolthatatlan kíváncsiságának.

Ez a különleges színmű azzal a célzattal született, hogy bemutassa Stephen William Hawking életét és elméleteit, mindezt a realitás talaján maradva, némileg színezve a valóságot, bemutatva a néző számára, hogy még a legnagyobb bajból, a legmélyebb pontról is létezik kiút, ha közben elég erős az akaratunk, a kitartásunk és nem ismerünk akadályt, ami megállíthat minket.

A mű ráadásul zseniális szereposztást kapott. Míg Stephen Hawkingot Pásztor Márk játssza  a színpadon, szüleit Soltis Eleonóra és Kulcsár-Székely Attila. Mellettük láthatjuk még a színpadon Horváth Csengét, Hirschl Laurát, Palásthy Beát, Varga Szilviát, Nyirkó Istvánt, Keresztes Gábort, Keller Mártont, Cservenák Vilmost, Máté P. Gábort, Gaál Attila Csabát, sőt még Szilágyi Tibor színművész, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Kiváló és érdemes művész is elvállalt egy szerepet.