Programok Siófok közelében: A négylábú kastély meséi bábszínház

Amennyiben szeretnénk egy különleges és egyben közös elfoglaltságot gyermekünkkel, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet április első teljes hetében ellátogatni a közeli Veszprémbe, ahol egy rendkívül különleges bábszínházi esemény részesei lehetünk.

Az Agóra színháztermében (Táborállás park 1.) ugyanis nagy fellépéssel készülődik a Kabóca Bábszínház, akik A négylábú kastély meséi címmel egy olyan tanulságos és barátságos kis előadást hoznak tető alá, mely nemcsak a legkisebbek, hanem a felnőttek számára egyaránt érdekes lehet.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló bábelőadás címéül is szolgáló négylábú kastély Kovács Gábor élénk fantáziájának és képzeletének szüleménye, és direkt egy bábszínpadra született, ahol a történet kedvére bukfencezhet, mint egy vidám kisgyerek, zakatolhat, mint a gőzmozdony és repülhet, mint a szabadjára eresztett léggömb.

Ez a különleges kis fantáziavilág nem elég, hogy él és virul, sőt gyakran teljesen magától építi fel történeteit, de mindemellett még saját búvóhelye is van, ezáltal egy ezüst csattal megáldott ládikában szunyókál, hogy amikor szükség van rá, amikor elég gyermek gyűlik össze a nézőtéren, akkor kinyíljon, és örök élményeket adjon.

Persze ehhez azért kell valaki, aki olyan merész, hogy kinyitja a ládikát. Ő lesz a rőtszakálló mesemondó, aki bátra nyúl az ódon láda ezüstzárjaihoz, és nyitja meg őket, ha muszáj, hogy rákezdjen a mesére, mely így indul: „Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy négylábú kastély…”

A négylábú kastély című bábszínházi előadás kizárólag 5 éven felüli látogatóknak ajánlott, mely a műsoridő hosszán is meglátszik, hiszen az előadás mindössze 45 perces.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!