Programok Siófok közelében: A Pál utcai fiúk színházi előadás

Amennyiben kedveljük a színházi előadásokat, akkor itt az idő, hogy a siófoki programok mellett felkerekedjünk, és ellátogassunk a Balaton fővárosának közelében fekvő Veszprémbe, ahol a Pannon Várszínház ismét gondoskodik nekünk egy különlegességről.

Május 4-én, azaz hétfőn este 19 órakor ugyanis egy különleges zenés játékot tekinthetnek meg a nézők Vándorfi László rendezésében, mely A Pál utcai fiúk címmel Molnár Ferenc világhírű regényén alapul, de ez az előadás Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián átírásában lett színpadra állítva.

Ennek köszönhetően egy 3 órás, egy szünettel ellátott előadás részeként sokkal felnőttesebb formában ismerhetjük meg ezt a különleges sztorit, mely az emberi társadalom különleges természetébe avat be minket gyermeki szereplőkkel, de korántsem gyermekeknek szóló cselekménnyel a hősiességről, az árulásról vagy éppen a hazaszeretetről.

Az olyan szereplők, mint Nemecsek, Boka vagy Áts Feri mind a mai napig igazi példaként szolgálnak, noha ebben a színházi darabban nem gyerekek, hanem fiatal felnőttek konfliktusaként ismerhetjük meg, ezáltal sokkal keményebb és felnőttesek drámai helyzetek, lényegesen maibb események és friss hangzású zenék, illetve dalszövegek társaságában.

Az előadásban a fiatalság humorossága és ereje tökéletes kontrasztot képez a mű katartikus jellegével, miközben olyan ismert színészek előadásában számíthatunk a feldolgozásra, mint Kiss T. István, Szelle Dávid, Szente Árpád Csaba, Punk Péter, Kékesi Gábor vagy Keresztesi László. A mű koreográfusa Krámer György, jelmeztervezője Justin Júlia volt, a rendező munkatársai pedig Lenchés Márton, Magyar János és Punk Péter

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!