Programok Siófok közelében: Abigél titkai színházi előadás Szabó Magda emlékére

Különleges színházi előadás részesei lehetnek azok, akik a siófoki programok részeként ellátogatnak a közeli Veszprémbe, ahol egy hétköznapinak közel sem nevezhető előadást tekinthetnek meg a Petőfi Sándor Színházban az érdeklődők, mégpedig az egyik legendás írónőnk emléke előtt tisztelegve.

Mindezt Piros Ildikónak, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művésznek köszönhetjük, aki egy önálló estével szeretné megidézni Szabó Magda emlékét, méghozzá az írónő életének legfontosabb töredékeivel, miközben nem véletlenül kapta előadása az Abigél titkai címet.

Szabó Magdát ugyanis a legtöbben még mindig az Abigél című regénnyel azonosítják, és az előadásból pontosan kiderül majd, hogy miért van ez így. És mivel az ember addig él, amíg valójában emlékeznek rá, a műsor megtekintésével egy kicsit mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a legendás írónő emléke fennmaradjon.

A november 13-án, szombaton este 19 órakor várható előadáson Piros Ildikó szeretne a lehető legautentikusabb és leghitelesebb formában megemlékezni Szabó Magdáról. Kevesen tudják, de a két művésznő nagyon közel állt egymáshoz, Ildikó ráadásul egyfajta szellemi szülőanyjának is tekinti az írónőt.

Ildikó több karaktert is megszemélyesít annak érdekében, hogy ezzel megidézze Szabó Magda hat művét is, köztük három kisebb írását és három nagyobb regényét, melyek között természetesen kimagasló szerepet kap az Abigél.

Az este során nemcsak Szabó Magda életében mélyedhetünk el alaposabban is, hanem mindemellett saját emlékeinkben egyaránt, hiszen kevesen vannak a 30+ korosztályban, akik ne ismernék legalább az írónő leghíresebb regényeit.