Programok Siófok közelében: Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár Gyenesdiáson

Noha egy kicsit távolabb van Siófoktól, de aki a siófoki programok megszállottja, és imádja a Balaton partjának hangulatát, pláne a téli időszakban, annak érdemes lesz ellátogatnia Gyenesdiásra, ahol sajátos adventi ünnepek várnak azokra, akik a tó közelében élnek, vagy a magyar tengernél töltik szabadidejüket.

A Balaton fővárosából autóval is kényelmesen és gyorsan megközelíthető városban ugyanis az előttünk álló hétvégén kerül sor az Adventi Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár Gyenesdiáson címre keresztelt eseményre, amely csak úgy, mint a korábbi években, idén is egy színes eseményekkel tarkított kétnapos programként várja a látogatókat.

A 2015. december 12-től december 13-ig tartó eseménysorozaton így a szokványos karácsonyi programok és a különlegességek egyaránt képviseltetik magukat, hovatovább sajátos elegyet és ízt is adnak a kérdéses eseménynek. Ebből kifolyólag lesz adventi gyertyagyújtás, betlehemes előadás, halászlékóstolás, de még a mézeskalács-házikókhoz kapcsolódó szépségverseny is.

Ez azonban még messze nem minden, a gyenesdiási községháza előtti téren megrendezésre kerülő eseményen ugyanis garantált lesz még a jó hangulat, a tombola, az esemény nevében is kiemelt sült gesztenye, valamint balatoni program révén a finom borok is, amelyek között a hideg időre való tekintettel különleges forralt borokat is találhatunk majd.

A kétnapos esemény során természetesen karácsonyi kézműves vásár is vár ránk, amelynek során nem csak minden finomságot beszerezhetünk magunknak, hanem akár gondoskodhatunk a karácsonyi ajándékok megvásárlásáról is.