Programok Siófok közelében: Adventi vásár Balatonszárszón

Az idei karácsony ugyan egy kicsit másabb lesz, mint amit megszokhattunk a korábbi években, azonban a siófoki programok mellett, ha ellátogatunk a közeli Balatonszárszóra, akkor kicsiben ugyan, de talán visszaidézhetjük egy kicsit a korábbi években, évtizedekben megszokott sajátosságokat.

A Kistehén szervezésében ugyanis idén is megrendezésre kerül – már második alkalommal – egy adventi vásár, mely a kérdéses helyszín udvarán decemberben két alkalommal is várja az érdeklődőket, elsőként december 5-én és 6-án, majd második alkalommal közvetlenül az ünnepek előtt december 19-én és december 20-án.

A helyszínen lehetőségünk nyílik majd a korábbi évek mintáján alapulva forralt borozni, bográcsos ételeket fogyasztani, de aki a pogácsát vagy a finom rétest kedveli, annak sem kell csalódnia, éppen ellenkezőleg – még ha az esemény központi elemét természetesen az eladók, a kézművesek adják majd.

Az adventi vásárra ugyanis már bejelentkezett több helyi és környékbeli kézműves, így vásárolhatunk majd ízletes sajtokat, zöldségeket, gyümölcsöket, azokból készült lekvárokat és egyéb finomságokat, de nem maradhatnak ki a sorból a kézműves kozmetikai és egészségügyi eszközök, sőt a gyógynövényes különlegességek sem.

A szervezők külön kiemelték, hogy az idei vásárról sem marad majd ki az Ajándékkuckó, aminek részeként régi és új játékokat vagy könyveket tudunk elhelyezni a kijelölt ponton, melyek aztán olyan családokhoz és olyan gyermekekhez juthatnak el, ahol idén sem jutott volna elegendő ajándék a fa alatt, így rengeteget segíthetünk néhány apróság boldogságáért.