Programok Siófok közelében: Állatkertek Éjszakája Veszprémben

Idén immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre országszerte 2016. augusztus 26-án az Állatkertek Éjszakája névre keresztelt eseménysorozat, amire a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére a közeli Veszprémben is megrendezésre kerül, méghozzá többek között a budapesti, a debreceni, a győri, a kecskeméti, a szegedi és a pécsi állatkert mellett.

Idén országszerte összesen 12 helyszínen várja az állatok szerelmeseit az Állatkertek Éjszakája, amihez az egyes intézmények különleges eseményekkel, exkluzív tematikus programokkal készülnek annak érdekében, hogy a látogatók ne csak azért élhessenek át különleges élményeket, mert este és éjszaka keresik fel az állatkertet, hanem azért is, hogy az emberek egy igazán különleges programon vehessenek részt.

Az egyes eseményeken így a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy sokkal közelebb kerüljenek a természethez, miközben exkluzív bemutatóhelyeket tekinthetnek meg, és olyan programokon, illetve előadásokon is részt vehetnek, amelyeken normális esetben nem, vagy csak nagyon ritkán kerülhetne sor.

A legtöbb helyen, így Veszprémben is az Állatkertek Éjszakája este 7 óra után veszi kezdetét, a belépést pedig mindenki számára maximum este 11 óráig engedélyezik. Erre az alkalomra az intézmény külön belépőjegyekkel is készül a sajátos élmények mellett, amelyek részeként olyan élményeket szerezhetünk magunknak az állatkert ösvényein, amelyekben napközben nem lehetne részünk.

Megnézhetünk például olyan éjszakai állatokat mozgás közben, akiket nappal legfeljebb csak alvás során tehetnénk, de maga az intézmény hangulata is egészen más lesz majd az éjszakai fényárban.