Programok Siófok közelében: Arácsiak Napja az Arácsi Tájházban

Amennyiben szeretjük a hagyományosabb, már-már falunapokra emlékeztető eseményeket, akkor érdemes lesz május 21-én, délelőtt 10 órától ellátogatni a siófoki programok mellett a közeli Arácsra, ahol egész napon át tart majd az Arácsiak Napja.

Mindezt az Arácsi Tájházhoz kapcsolódó esemény részeként élvezhetjük majd, ami egy a Balaton-felvidék legjellegzetesebb építészeti stílusában épült parasztházból került átalakításra. Egy tornácos, valódi nádfedeles házról van szó, ami nemcsak kiállításoknak ad otthont, hanem közösségi térként is kiváló alternatívát képvisel.

A kérdéses esemény részeként már délelőtt 10 órakor érdemes lesz ellátogatni a helyszínre, hiszen ekkor nyitja meg kapuit a rendezvény, elsődlegesen a gyerekeknek kedvezve, akik 10 és 16 óra között csatlakozhatnak a Népi játéktérhez, amit kézműves vásár kísér speciális foglalkozások társaságában.

11 órától aztán a felnőttek is találhatnak már maguknak elfoglaltságot, lévén ekkor nyitja meg a kapuit ünnepélyes keretek között az Arácsi Tájház – méghozzá a Kék Balaton Népdalkör segédletével –, hogy 18 óráig folyamatos tárlatvezetés várja az érdeklődőket. Ez azonban még közel sem minden!

13 és 15 óra között egy Arácsi Vársfelfedező Kalandjáték várja majd a kalandozó kedvű kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy 15:30-tól a Balatonfüredi Rézhúros Citeraegyüttes csapjon a húrok közé.

Ezt követően 16 órától Csizmadia Darab József előadását érdemes betervezni az Arácsi Népházban, ahol közben borkóstoló is zajlik majd, hogy a napot 18 és 20 óra között a Népek Táncháza zárja – Timár Lajos vezetésével.