Programok Siófok közelében: Árpádkori séta a Séd-völgyében

Ha szeretnénk megismerni Veszprém egy eddig soha nem látott arcát és felfedezni a város történelmi oldalát, akkor a siófoki programok mellett látogassunk el a két ünnep között is bátran a közeli megyeszékhelyre, hogy ott profi idegenvezető társaságában egy különleges tematikus túrát tegyünk.

A rengeteg alternatíva közül például még mindig elérhető az Árpádkori séta a Séd-völgyében névre keresztelt túra, aminek részeként Veszprém történelmi nevezetességeivel és sajátosságaival ismerkedhetünk meg.

Akár busszal érkezünk a túrára, akár saját autóval, a Vörösmarty Mihály téren érdemes gyülekezni, illetve ott leszállni a tömegközlekedésről, mely a város egyik központi helyének tekinthető, ezáltal alig 10 percre található onnan az óváros, valamint a vár is, amit mindenképpen érdemes szemügyre venni, ha már egyszer ellátogattunk Veszprémbe.

Különösen annak fényében, hogy a város egyik nevezetessége teljesen szabadon látogatható, noha a belül megtalálható művészeti galériák, valamint a különféle egyházi kiállítóhelyek esetén már jegyet kell váltaniuk az érkezőknek.

A túra jellemzően kétféle időtartamban választható, így teljesíthető egy gyorsított szakasz 2 óra alatt, de egy alaposabb típusa is elérhető, mely 3 óráig tart. Részeként nagyjából 2-2,5 kilométert lehet sétálni, mely a Szaléziánumtól indul, a Benedek-hegyen és a Margit-romokon át folytatódik és a Veszprémvölgyi apácakolostornál zárul.

A túra hossza, időtartama és útvonala természetesen a jelentkező csoporthoz rugalmasan igazítható.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!