Programok Siófok közelében: Ars Sacra Fesztivál 2018

A korábbi évek hagyományait ápolva tovább folytatódik az Ars Sacra Fesztivál, melynek aktuális évada a siófoki programok részeként azt a célt szolgálja, hogy egy rendhagyó művészeti és kulturális eseményt biztosítson a Veszprémben, illetve a megyeszékhely közelében élők számára.

Az Ars Sacra Fesztiválhoz idén is egyre több magyarországi múzeum, kulturális központ, galéria és művész csatlakozott teljesen önkéntes alapon, így természetesen Veszprém sem maradt ki a szórásból, a városban ugyanis számtalan képző- és iparművészeti kiállítás, kapcsolódó koncert, színházi- és irodalmi előadás, tárlatvezetés és gyerekprogram válik ingyen látogathatóvá. Szombaton például érdemes lesz felkeresni délelőtt 10 órakor a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjteményt, ahol a Test és lélek a Nagy háborúban című kiállítást ismerhetik meg az érdeklődők, de ugyanebben az időpontban meglátogathatják a Boldog Gizella királyné életéről szóló tárlatot is.

Szintén 10 órától, ámde késő délutánig várja izgalmas programokkal az érdeklődőket a Szent Imre piarista és helyőrségi templom (Veszprém, Vár utca 12-14.), ahol Hunyadi Mátyás, a keresztény európai kultúra védelmezője címmel nyílt tárlat, de ezen a helyen várható este 19 órától a veszprémi Orlando Énekegyüttes speciális koncertje is. Speciális program és tárlatvezetés vár továbbá az érdeklődőkre a hétvégén a Gizella-kápolnában, az Érseki palotában és a Szent György kápolnában is, miközben maga az Ars Sacra egészen szeptember 23-ig marad kínál érdekességekkel a látogatóknak.