Programok Siófok közelében: ARTplacc

A Balaton körül rengeteg nagyszerű kikapcsolódás és elfoglaltság várja a siófoki programok kedvelőit, ezáltal tucatnyi zenei fesztivál, színházi előadások és egyéb érdekességek, de kortárs művészeti és dizájnfesztiválból óriási hiány van a magyar tenger partján. Ezt az űrt igyekszik kipótolni idén is az ARTplacc, ami 2016-ban már hatodik alkalommal kerül megrendezésre július 21. és július 24. között.

A Tihanyban megszervezésre kerülő esemény napjain minden a művészetről, pontosabban a kortárs művészetről szól majd, ezáltal hazai és külföldi alkotók legjobb és legszebb művei kerülnek kiállításra, hovatovább bárki megtekinthető, megtapogathatja és körbesétálhatja őket teljes korlátozás nélkül.

Mindez ráadásul nem csak az egyes alkotásokra, hanem magukra a művészekre is igaz lesz, akik egyaránt ott lesznek, és bárkivel szóba elegyednek a part és a bisztró között megtalálható ligetben egy ital, vagy más művészek társaságában.

Az ARTplacc egyébiránt idén egy páratlanul aktuális kérdést járt körül, egészen pontosan a fenntarthatóság témáját, ezáltal minden az ember és a természet viszonyáról szól majd, valamint arról, hogy milyen is lesz majd a jövő a Balaton partján.

A művészi kiállítások és helyszíni alkotások mellett az eseményem megtekinthetünk majd aktuális hazai filmkülönlegességeket, különféle színházi előadásokat, valamint rengeteg más egyéb érdekességet is, így a művészetek kedvelőinek érdemes lesz ellátogatniuk Tihanyba, hogy a saját szemükkel láthassák ezt a különleges eseményt.