Programok Siófok közelében: Árva szörny színházi előadás

Ha szeretnénk egy különleges színdarabot megtekinteni a siófoki programok mellett a közéi Veszprémben, akkor mindenképpen látogassunk el április 23-án, szombaton este 20 órakor a Petőfi Színházba.

Az intézmény falai között kerül ugyanis bemutatásra a Jászai Mari-díjas Tasnádi Csaba rendezésében az Árva szörny című színdarab, mely Topolcsányi Laura műveként egy igazán különleges pszichodrámával szolgál azok számára, akik úgy döntenek, hogy megtekintik ezt a különlegességet.

A kérdéses mű központi helyszíne egy zenetanoda lesz, melynek közös folyosójáról nyílik a 101-es és a 108-as szoba. Hogy miért fontos ez nekünk? Pláne annak fényében, hogy a két helyiség között talán semmi különbség sincs? Éppen az, hogy van, méghozzá sokkal nagyobb különbség, mint gondolnánk.

Az egész életünk múlhat azon, hogy melyik helyiséget választjuk, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy ki és honnan érkezett, illetve ki és hová tart, melyikbe lép, miközben a műben olyan alapvető kérdésekre keresik a válaszokat, hogy meddig tart a megbocsátás kérdése, hol kezdődik az én, és hol ér véget az ő.

Határozottan elgondolkodtató, filozofikus összhatást keltő színdarabról van itt szó, amit két igencsak magasan kvalifikált színész visz a színpadra, így Anna szerepében Módri Györgyi, Robert megformálójaként pedig Keller János lesz látható, akik mindketten feledhetetlen alakítást nyújtanak majd.

Tasnádi Csaba rendező mellett a műben közreműködött művészeti munkatársként Péti Krisztina, míg a látványtervező Libor Katalin volt.