Programok Siófok közelében: Az ördög három aranyhajszála bábelőadás

Egy igazán különleges előadás vár hamarosan a népmeséket kedvelői siófoki programok szerelmesei számára, a Kultkikötőben ugyanis 2015. augusztus 15-én, szombaton 11 órától körülbelül délig sor kerül Az ördög három aranyhajszála című előadás bemutatójára.

Az előadás nem csak egy rendkívül izgalmas, hovatovább tanulságos történetet mesél el nekünk, hanem ezen felül az egész előadást – amely kesztyűs-, és óriásbábokkal lesz prezentálva – valódi, ízes népzene kíséri majd.

A főként óvodásoknak és iskolásoknak, valamint természetesen a gyermeklelkületű felnőtteknek ajánlott előadás történetének középpontjában egy favágó és a felesége áll majd, aki Csodaországban háromszor nyerte meg egymás után a mese-szépségversenyt.

az_ordog_harom_aranyhajszala

Ő volt Alíz, aki annyira szerette férjét, hogy megszületett közös fiacskájuk, aki szépségét bizony édesanyjától örökölte. Egy csinos boszorkány már a gyermek csecsemőkorában megjósolta, hogy a gyermek szépsége annyira meghatározó lesz, hogy lányok százai tódulnak majd utána, és még egy király lányát is lenyűgözi majd vele, akit felnőttkorában feleségül is vesz.

Ez okozza majd végső soron a problémák minden gyökerét, de hogy miként kapcsolódik be a történetbe az ördög, és milyen szerepet játszik benne annak három aranyhajszála, azt majd a közel háromnegyedórás előadás során bogozhatják ki a kicsik és a nagyok, méghozzá élő zene, illetve egy élő zenész kíséretében.

Az előadást ismert alakok prezentálják majd az egybegyűltek számára, így Szörényi Júlia és Fülöp József mozgatják a szálakat, valamint a bábokat, miközben a zenei alapokért Kormos Z. Zsolt lesz a felelős, aki autentikus népzenével színesíti az izgalmas és tanulságos kalandot.