Programok Siófok közelében: Bakony Expo – Bakonyi ízek vására

A tavalyi sikert követően a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére idén is megrendezésre kerül a Veszprém Arénában a Bakony Expo névre keresztelt rendezvénysorozat, amely a sokat mondó Bakonyi ízek vására alcímmel várja a környékbeli ételkülönlegességek kedvelőit. Az expóra az előttünk álló hétvégén, avagy november 14-től 15-ig kerül sor, méghozzá délelőtt 10 órától este 18 óráig bezárólag.

Az esemény során számtalan kísérőprogram kerül megrendezésre, amelyek részeként nem csak a régióra jellemző gasztronómiai és kulturális hagyományokkal ismerkedhetünk meg autentikus formában, hanem ezen túl szórakoztató színpadi produkciók egész sora, illetve a helyi konyhával kapcsolatos témák is a középpontba kerülnek.

A vásár alatt többek között Veszprém megyei, valamint környékbeli őstermelők kínálják fel különféle termékeiket, miközben a látogatók interaktív és szórakoztató formában ismerhetik meg a történelmi szerszámokat és mesterségeket.

Természetesen a Bakony Expo-n nagymértékben képviselik majd magukat a nemzeti értékeink és hungarikumaink, amelyeket alapos bemutatókon ismerhetnek meg az érdeklődők, miközben kipróbálhatnak és elsajátíthatnak helyi konyhai praktikákat, megszerezhetnek értékes recepteket, ezen túlmenően pedig a helyszínen megkóstolhatnak igazi kulináris finomságokat.

A rendezvény egyik legfontosabb célja, hogy intézményesített keretek között próbálja megóvni és megőrizni a Bakony környékén kulturális örökségeit, méghozzá a hagyományok ápolásával és továbbadásával. Ennek részeként nem csak gasztronómiai élvezetek, hanem például néptáncbemutatók, népzenei koncertek, illetve minden korosztály számára értékes és érdekes programok is várnak ránk.