Programok Siófok közelében: Balatonalmádi Tökfesztivál

A siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére idén sem kell lemondaniuk az őszi fesztiválozóknak az igazi különlegességekről, hiszen bár beköszöntött az ősz, a Balaton partján azonban továbbra sem álltak le az izgalmas események. Mindezt mi sem bizonyítja jobban más, mint a Balatonalmádi Tökfesztivál, amely október 10-én, avagy éppen az előttünk álló szombaton várja látogatóit.

Az esemény központi helyszíne Balatonalmádiban a Városháza tér lesz, ahol egyetlen napig minden a tökről, az ősz egyik slágerzöldségéről szól majd.

Az eseményre látogatva előttünk is garantáltan bizonyossá válik majd, hogy a tök egyáltalán nem egy unalmas, kizárólag takarmányozási, vagy haszon céljából termeszthető zöldség, hanem önmagában is egy rendkívül finom, mi több tápláló és egészséges étel, amelyet számtalan különféle formában elkészíthetnek maguknak az egészséges életmód kedvelői.

A Balatonalmádi Tökfesztivál ráadásul nem csak arra világít rá, hogy ételként milyen fontos összetevők, vitaminok és ásványi anyagok találhatóak ebben a különleges zöldségben, hanem arra is, hogy a kreatív gyermekek és családok rengeteg szórakoztató különlegességet is elkészíthetnek majd belőle.

A Siófok közelében található Balatonalmádiban a Tökfesztivál idején mindenki előtt világossá válhat, hogy a tök egy hasznos ételünk, mindazonáltal az sem lehet kérdéses többé, hogy boszorkányok igenis léteznek.

Az eseményen egyébiránt minden kísérő program tematikusan a tök köré épül fel, így az érkező kicsik és nagyok faraghatnak majd töklámpást, megkóstolhatják a különféle tökös ételeket, de lesznek a zöldséghez kapcsolódó mesék, kézműves játszóház, Balaton társasjáték, sőt még természetesen kirakodó vásár is.