Programok Siófok közelében: balatonfüredi ultrafutó fesztivál

Szeretnénk végre kimozdulni és sportolni egy kicsit, akkor érdemes lehet ellátogatni a balatonfüredi ultrafutó fesztiválra, mely a siófoki programok mellett lehetőséget nyújt arra, hogy egy különleges sportesemény részeként élvezhessük a friss tavaszi levegőt.

A 2021. április 9. és április 11. között megrendezésre kerülő eseményt a Balatoni Helyi Értékek Egyesület, valamint a Balatonfüredi Atlétikai Club szervezi, méghozzá Baranyai Máté versenyigazgató közbenjárásával. Az eseményre a kezdő és a gyakorlott futók egyaránt jelentkezhetnek, azonban nem árt felkészülni a sajátos körülményekre.

A hitelesített körpálya ugyanis az Aranyhíd sétányon kialakított felület, mely 2054 méteres távolságot kínál az érdeklődők számára, akik 7 méteres szintkülönbséggel számolhatnak, a felület tekintetében pedig 95 százalékban aszfalttal, 5 százalékban térkővel.

Mivel egy szervezett sporteseményről van szó, ezért bármelyik távra is jelentkezünk, minden esetben nevezési díjakkal kalkulálhatunk. A versenyek kapcsán számolhatunk félmaratonnal, trióban teljesíthető maratonnal, páros vagy csapatos indulásban 6-, 12 és 24 órás versennyel, de az igazán merészek akár egy 48 órás futás részeként is megmérettethetik majd magukat.

A nevezési díj kifizetésével ráadásul nemcsak a versenyen való részvételre leszünk jogosultak, de mindemellett a chipes időmérés mellett állandó orvosi felügyelet, ingyenes parkolás, rajtcsomag, egyedi befutóérem, valamint díjazás is vár ránk, méghozzá ingyen letölthető versenyfotók mellett. Ezen felül szerepelhetünk a nemzetközi szövetség listáin és a szponzorok által felajánlott ajándékok, valamint szolgáltatások is várnak majd ránk.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!