Programok Siófok közelében: Balatoni Hal és Bor Ünnep és Pünkösdi I Love Retro Fesztivál  

A gasztronómiai fesztiválok és a régi vágású zenei koncertek kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok mellett érdemes lesz ellátogatni a pünkösdi hétvégén a közeli Balatonfüredre, ahol rengeteg kapcsolódó esemény részeseivé válhatunk.

Május 29-én, azaz pénteken indul például az eredetileg 2003-ban elkezdett, és azóta minden évben megrendezésre kerülő Balatoni Hal és Bor Ünnep, mely a régió egyik meghatározó kulturális eseményeként ismét szeretne fejet hajtani a kérdéses régió két legrégebbi szakmája, avagy a halászat és a borászat előtt.

A Tagore sétányon megrendezésre kerülő eseményen minden a finom borokról és halételekről, a gasztronómiáról, a koncertekről, valamint a jó hangulatról szól, ezáltal a vendégek a könnyű- és komolyzenei fellépők mellett még színházi- és táncos előadásokat is láthatnak, sőt a gyerekprogramokból sem lesz hiány.

Az eseményen ismét ott lesznek majd a legjelentősebb helyi és környékbeli borászok, de hagyományos formában egy vendégeskedő borvidék is megmutathatja magát, de az egész rendezvény ideje alatt kapcsolódó borbemutatóra és borvásárra is sor kerül.

Május 30-án, azaz szombaton este szintén Balatonfüreden indul útnak az I Love Retro Fesztivál is, melynek részeként a kilencvenes évek legnagyobb magyar sztárjai lépnek fel a városban.

Ott lesz Betty Love, Csordás Tibi, a Desperado, DJ Náksi, Erős-Spigiboy, Krisz Rudi, a Shygys, az UFO és Zoltán Erika is többek között, hogy felidézzék előttünk fiatalkorunk legszebb balatoni nyarait.

FIGYELEM: a rendezvények a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmaradnak! Az I Love Retro Fesztivál esetében az új időpont: 2021. május 22!